• shafika9

Viral Seorang Pak Cik Minum Peluntur Bagi Untuk Mencegah Covid-19

Updated: Oct 4, 2021

Kita tahu Covid-19 masih tak ada vaksin yang cukup untuk menyembuhkan penyakit berjangkit ini pada manusia. Tambahan lagi, vaksin bagi virus tersebut masih belum diedarkan mahupun disuntik kepada orang ramai.

Tapi bagi sesetengah individu tak bertanggungjawab mendakwa penyakit Covid-19 ini boleh sembuh hanya meminum campuran peluntur ke dalam air. Adakah masuk akal kepada korang? Semestinya tidak betul tak?

Menerusi video tersebut, seorang pak cik ini mencampurkan cecair peluntur ke dalam dua cawan air minumnya. Kemudian, dia bertindak untuk mengacau air tersebut untuk melarutkan lagi. Lelaki berkenaan bertindak minum air tersebut dengan sekali teguk. Hebat betul pak cik ini! 

Dah muncul kat whatsapp dah. Drinking bleach isn’t a cure for coronavirus. Instead it can be harmful to your body 😭😭 pic.twitter.com/QoIy2ltBIG — Nimelesh (@HausofHilton) December 17, 2020

Terdapat seorang doktor dikenali Nimalesh, berkongsi tangkap layar mesej di Whatapps, mengatakan “peluntur bukan mampu untuk menyembuh daripada Covid-19 jika minum dengan air bahkan tindakan tersebut akan memudaratkan kesihatan seseorang itu”. 

Jadi korang diluar sana janganlah ikut perangai pak cik ini ya, peluntur bukanlah penyembuh untuk penyakit Covid-19. Apa pendapat korang dengan perkara ini? Berikan pandangan korang di komen bawah ya.

#clorox #minum #pakcik

0 views0 comments