• Jonathan Shiek

Seorang Wanita Terlibat Dalam Kemalangan Sebelum Dilamar

Jason Low Jia Jun yang berusia 25 tahun berasa hampa ketika kekasihnya yang berusia 30 tahun, Christine Wong Li Yi meninggal dunia dalam kemalangan jalan raya.

Wong Li Yi adalah seorang wanita yang rajin dan beliau melakukan beberapa pekerjaan. Beliau mengusahakan dua gerai kway teow goreng dan merupakan penghantar makanan sambilan.

“Beliau meninggalkan rumah pada pukul 8 pagi setiap pagi, dan kadang-kadang bekerja hingga jam 9 malam sebelum kembali ke rumah,” kata Low.

Pada 27 Januari, beliau menghantar pesanan terakhirnya dan dalam perjalanan beliau terlibat dalam kemalangan jalan raya. Menurut teman lelakinya, beliau merancang untuk pulang setelah meninggalkan pesanan kerana lokasinya berdekatan dengan rumahnya.

Saksi mendakwa sebuah kereta telah membelok tanpa menggunakan lampu isyarat dan menyebabkan beliau terjatuh. Pemandu itu segera meninggalkan tempat kejadian.

Kemalangan itu berlaku di persimpangan Puchong-USJ pada pukul 6 petang. Kakak kedua Wong Li Yi mengatakan bahawa beliau menghantar makanan kepada pelanggan di USJ dari Cheras.

Pada masa ini, polis sedang menyiasat perkara itu. Walaupun banyak yang menyebutnya sebagai langgar lari, ketua polis Subang Jaya ACP Abdul Khalid menyatakan bahawa polis tidak menolak sangkaan bahawa motosikal Wong mungkin tergelincir di jalan ketika hujan pada hari itu.

Mayatnya telah dihantar untuk bedah siasat.

Hubungan mereka hampir mencecah empat tahun dan Low merancang untuk melamarnya tahun ini. Mereka juga merancang untuk mendaftar dan membeli rumah bersama. Hadiah terakhirnya yang belum dibuka adalah topi keledar motosikal dengan reka bentuk yang disukainya, kerana beliau peminat motorsikal berkuasa tinggi.

Sumber: Facebook 

0 views0 comments