• Syaziyah Md Sharif

Polis Terima 6 Laporan Mengenai Paderi Korea Mencabul Kehormatan OKU Tempatan!

Updated: Sep 24, 2021

Polis telah menerima enam laporan yang melibatkan seorang paderi Korea yang didakwa mencabul lima lelaki dengan masalah pendengaran dan pertuturan di Pulau Pinang.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed berkata, lima siasatan dibuka di Pulau Pinang dan satu lagi di Selangor berhubung perbuatan yang didakwa dilakukan oleh suspek antara tahun 2011 hingga 2016.

Dia berkata lelaki berusia 54 tahun itu direman dari 24 November hingga 30 November berikutan laporan yang dibuat oleh mangsa berusia 27 hingga 40 tahun.

“Suspek, bagaimanapun berada di dalam kuarantin, kerana dia memiliki kontak rapat dengan seorang tahanan di lokap yang terbukti positif COVID-19.

“Suspek kemudian ditangkap semula berikutan laporan polis yang dibuat di Kepala Batas, Pulau Pinang dan direman selama empat hari untuk memudahkan siasatan terhadap dua kes di negeri ini,” katanya dalam satu kenyataan.

Huzir berkata, suspek kini berada dalam tahanan reman selama enam hari mulai 13 Disember berhubung laporan polis yang dibuat di Petaling Jaya, Selangor.

Sumber: BERNAMA

1 view0 comments