• Jonathan Shiek

Perangai Tak Semenggah, Atlet Isreal Rosakkan Katil Di Perkampungan Olimpik!

Ben Wanger, seorang pemain besbol pasukan Olimpik Israel, telah menimbulkan kontroversi apabila dia memuat naik video di TikTok pada hari Isnin (26 Julai).

Wanger baru-baru ini membawa TikTok untuk berkongsi klip dia dan lapan atlet lain yang menguji kemampuan tempat tidur yang diperbuat daripada kadbod (seperti “katil Anti-seks”) yang disediakan untuk mereka yang bertanding untuk Sukan Olimpik 2020 di Jepun.

"נראה כמה ישראלים צריך כדי לשבור את אחת ממיטות הקרטון": סרטון טיקטוק שהעלה שחקן נבחרת הבייסבול של ישראל לטוקיו 2020, בן ווגנר, מראה את שחקני הנבחרת "בוחנים" את עמידות המיטות בכפר האולימפי, כשהם קופצים על אחת המיטות בחדר עד שהיא נשברת@lianwildau pic.twitter.com/ATfDU70lww — כאן חדשות (@kann_news) July 27, 2021

Atlet Amerika, yang juga bermain untuk pasukan besbol Pennsylvanian – the Lancaster Barnstormers, mula melompat di atas katil sahaja. Wanger kemudian disertai oleh rakan sepasukannya. Tempat tidur dan tilam akhirnya mula runtuh, dengan jumlah keseluruhan sembilan atlet lelaki.

Ini seterusnya menimbulkan kemarahan ramai netizen, dengan kebanyakan mereka mengkritik tindakan Wanger dan rakan sepasukannya. Setelah mendapat reaksi balas dari orang ramai, video tersebut kemudian diturunkan beberapa jam selepas ia dimuat naik. Seperti yang dijangkakan, video tersebut tidak lagi ada di akaun media sosial Wanger.

Sebelum ini, tempat tidur anti-seks, yang 100% terbuat dari kadbod, telah menjadi topik perbualan hangat di kalangan peminat Olimpik. Sebelumnya, atlet trek dan lapangan A.S. Paul Chelimo memulai desas-desus itu dengan mendedahkan bahawa bingkai tempat tidur kadbod bertujuan untuk “menghindari intimasi di antara atlet”.

Pegawai Olimpik juga menggesa semua atlet yang mengambil bahagian dalam pertandingan untuk tidak merosakkan tempat tidur ini untuk tujuan hiburan. Seperti yang dinyatakan dalam buku panduan yang menggariskan langkah-langkah keselamatan, para peserta juga disarankan untuk “menghindari bentuk kontak fizikal yang tidak perlu seperti pelukan, high-five dan berjabat tangan.”

Kenapa ya perangai macam tu?

Sumber: Hype.my

0 views0 comments