• shafika9

Pelajar Malaysia Dilanggar Bus Dan Kini Dalam Keadaan Kritikal Di UK

Updated: Oct 14, 2021

Kejadian yang berlaku di UK, seorang pelajar Malaysia yang kini sedang menjalani pelajaran di Manchester, UK telah terlibat dengan satu kemalangan di Wilmslow Road, Rusholme. Mangsa Nur Izzah Mohd Shokri, 20 tahun pertama jurusan perakaunan dan kewangan di Universiti Manchester ketika kejadian sedang menunggang basikalnya sebelum dia merempuh sebuah bas. 


Kini Nur Izzah mendapat rawatan di Salford Royal Hospital, kerana mengalami kecederaan yang serius di bahagian kepala dan terpaksa menjalani pembedahan segera. Polis Manchester sedang giat mencari saksi yang terlihat insiden berkenaan untuk tampil membantu siasatan.

#APPEAL | Officers are appealing for information following a #collision involving a cyclist and a bus on #WilmslowRoad in #Manchester yesterday (28/12). Anyone with info should contact 0161 856 4741 quoting incident number 1777. Full details – https://t.co/Tc1QYzYH53 pic.twitter.com/tzwfHlYfpT — Greater Manchester Police (@gmpolice) December 29, 2020

Pihak Pegawai atas pendidikan di Education Malaysia Uk, Firdaus Zakaria telah pun memaklumkan kejadian ini kepada ibubapa Nur Izzah untuk terbang ke UK bertemu dengan anak mereka. Kami disini turut mendoakan Nur Izzah kembali sembuh seperti sedia kala.

Sumber artikel asal New Straits Times

Kredit foto BuzzKini

#kemalangan

0 views0 comments