• Jonathan Shiek

Michelle Yeoh Akan Membintangi Siri Netflix ‘The Witcher: Blood Origin’

Netflix hari ini mengesahkan bahawa Michelle Yeoh akan menerajui siri dalam platform tersebut yang berjudul The Witcher: Blood Origin tidak lama lagi.

Beliau akan membawa watak sebagai Scían, seorang pakar pedang dan yang terakhir dari suku elf yang merupakan generasi terakhir.

Berlatar belakangkan 1,200 tahun sebelum dunia The Witcher (yang dibintangi Henry Cavill), Blood Origin akan menceritakan kisah yang hilang dari masa ke masa – penciptaan prototaip pertama Witcher, dan peristiwa-peristiwa yang membawa kepada “persatuan penting” dunia, ”ketika dunia raksasa, lelaki, dan bunian bergabung menjadi satu”.

Yeoh akan bergabung dengan Laurence O’Fuarain dalam barisan pelakon, yang membawa watak Fjall.

Dilahirkan dalam kumpulan pahlawan yang bersumpah untuk melindungi seorang Raja, Fjall membawa dendam kematian orang yang disayangi yang tewas dalam pertempuran untuk menyelamatkannya.

Beliau tidak akan berdamai dengan dirinya atau dunia di sekelilingnya, dalam usahanya untuk membalas dendam, Fjall akan bertempur di samping sekutu yang paling tidak disangka kerana dia menempuh jalan balas dendam di seberang benua dalam keadaan bergolak.

Sumber: Malaysia Tatler, Netflix

0 views0 comments