• Jonathan Shiek

Menjelang Ramadhan 2021, Ini 5 Hotel Korang Kena Try Untuk Juadah Berbuka Puasa

Dengan sekatan perjalanan yang masih ada, ramai yang tinggal di Lembah Klang tak perlu bimbang. Kini, korang dapat menikmati rasa makanan Melayu yang asli dan banyak lagi, sebab begitu banyak pilihan dari hotel untuk berbuka puasa ketika Ramadan 2021! Jom layan bufet!

Semenjak wabak, lama jugak takde promosi hotel untuk bufet. Tetapi ada baiknya menjelang bulan yang mulia ini – hotel sekarang dapat mengadakan kenduri mewah, asalkan semuanya diadakan dengan SOP yang ketat.

Jom, kita tengok 8 hotel di sekitar KL untuk hidangan berbuka puasa.

Mandarin Oriental KL


mandarin oriental kl

Tema untuk bufet Mandarin Oriental Kuala Lumpur adalah pelbagai rasa dari seluruh Malaysia. Walaupun anda mungkin tidak dapat kembali ke kampung halaman, Mandarin Oriental cuba menenangkan anda dengan memberikan rasa kampung halaman kepada anda!

Harga: Mandarin Oriental Buka Puasa – RM188 seorang

Grand Buka Puasa Buffet – RM238 seorang

Tarikh: 13 April hingga hingga 2 Mei 2021

W Kuala Lumpur

w hotel

Jom berpusu-pusu ke W Kuala Lumpur untuk menikmati bufet puasa buka yang sangat mewah untuk Ramadan 2021. Antara tarikan di ‘gerai’ yang didirikan untuk Bazaar Malam W ialah gerai Nasi Ayam Hainan, kios Roti John, gerai Otak Otak dan Satay, Daging Panggang Seluruh Panggang, dan gerai Kuali Panas Cina, untuk beberapa nama tetapi beberapa pilihan.

Harga: RM198 setiap dewasa, RM99 setiap kanak-kanak

Tarikh: 13 April hingga 13 Mei

Four Points by Sheraton

four points sheraton

Bufet untuk Ramadan 2021 ini diilhamkan oleh budaya negara, kerana chef eksekutif Gerald Chong mempersembahkan hidangan istimewa Asia Tengah dengan bazar tempatan dan kegemaran kampung di Quan’s Kitchen di Four Points oleh Sheraton Kuala Lumpur, Chinatown.

Hidangan bufet yang lazat dari makanan tradisional dan antarabangsa yang lazat, membangkitkan rasa keakraban dari bazar-bazar Ramadan di negara ini yang sering digemari sepanjang musim ini.

Harga: RM158 seorang

Tarikh: 13 April hingga 12 Mei

Grand Hyatt Kuala Lumpur

gand hyatt kl

Grand Hyatt Kuala Lumpur mengundang para peminat makanan untuk menikmati keajaiban warisan tempatan kita melalui bufet Sajian Warisan, yang terdiri daripada lebih dari 60 jenis hidangan – seperti makanan laut panggang, pelbagai jenis laksa dan banyak lagi.

Terdapat juga harga istimewa untuk tempahan kumpulan yang dibuat untuk 10 orang ke atas.

Harga: RM168 / RM178 setiap dewasa (Minggu 1 / Minggu 2-4), RM84 / RM89 setiap kanak-kanak (Minggu 1 / Minggu 2-4)

Tarikh: 12 April hingga 12 Mei

Shangri-La Kuala Lumpur

shangri la kl

Lemon Garden bersedia menyambut tetamu dengan hiasan tradisional dan pengalaman masakan yang ditata rias dengan baik. Para pengunjung akan dapat menjamu selera dan berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan dengan pilihan makanan laut dan hidangan antarabangsa, di samping masakan tradisional Melayu.

Chef eksekutif Scott Henderson akan menyediakan rasa asli dan tradisional seperti Kambing Masak Kurma, Udang Masak Sambal Petai, dan Ayam Masak Lemak Cili Api. Diskaun Golden Circle juga tersedia untuk peringkat Emas, Jade dan Diamond masing-masing 10%, 15% dan 20%.

Harga: RM148 seorang dewasa (Makan Tengahari); RM178 / RM198 seorang dewasa (Makan malam Ahad-Khamis / Jumaat-Sabtu)

Tarikh: 12 April hingga 12 Mei

0 views0 comments