• Syaziyah Md Sharif

Lelaki Ini Cuba Rakam Kereta Mercedes Klasik, Tergamam Apabila Melihat Pemandunya

Pemandu kereta klasik tersebut merupakan 'Tok Mat' yang merupakan bekas Menteri Besar Negeri Sembilan

Tangkap Layar Video Rizz Mahadi

Baru-baru ini, seorang ahli kumpulan Facebook "Kereta Sebelum Tahun 2000" memuat naik sebuah video dirinya merakam sebuah kereta jenama Mercedes klasik di jalan raya. Perasaanya lebih teruja berlipat ganda ketika dia ternampak pemandu kereta tersebut.


"Saya suka kereta tersebut. Tidak menyangka itu milik Tok Mat,” tulisnya.Kerana minat yang mendalam dengan model kereta yang unik itu, lelaki tersebut dan rakannya berusha untuk mengejar dan ingin mengetahui siapakah gerangan yang memandu kereta klasik tersebut.


Setelah berjaya mengejar kereta itu, mereka terkejut melihat kereta itu dipandu oleh bekas Menteri Besar Negeri Sembilan, Dato ’Seri Utama Haji Mohamad Bin Haji Hassan atau lebih dikenali sebagai Tok Mat.


Dalam klip itu, Tok Mat dilihat tersenyum ketika dia menangkap orang yang difilmkannya memandu kereta klasiknya. Video tersebut akhirnya menarik perhatian ahli kumpulan FB dengan majoriti mereka pada umumnya mengulas minat mereka terhadap kereta Mercedes vintaj dan kegembiraan melihat Tok Mat sebagai pemilik klasik.


Wah! Untung!
Sumber: Hype.my

26 views0 comments