• Jonathan Shiek

Kereta Dan Motorsikal Dihempap Pokok Tumbang Berdekatan Muzium Negara

Sebatang pokok besar berdekatan Muzium Negara yang tumbang di tepi jalan menghala pusat bandar Kuala Lumpur dari arah KL Sentral, menghempap sebuah kereta Proton Saga putih yang dinaiki dua lelaki warga asing dan sebuah motosikal yang ditunggang seorang lelaki tempatan.

Ketua Polis Daerah Brickfields ACP Anuar Omar berkata kejadian berlaku pada pukul 3.05 petang semalam ekoran hujan lebat serta angin kencang.

“Penunggang motosikal mengalami kecederaan ringan di bahagian kaki dan dibawa ke hospital untuk rawatan manakala pemandu serta penumpang kereta terbabit tidak mengalami sebarang kecederaan, dan kerja-kerja pembersihan jalan giat dijalankan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sementara itu Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur dalam kenyataan memaklumkan pihaknya menghantar sepasukan anggota ke tempat kejadian selepas menerima panggilan kecemasan pada pukul 3.21 petang.

Menurutnya sebaik tiba di tempat kejadian, pasukan bomba yang diketuai Komander Operasi Pegawai Kanan Md Izzat Ahmad mendapati sebatang pokok tumbang menghempap sebuah kereta Proton Saga dan sebuah motosikal jenis Yamaha LC 135.

–BERNAMA

0 views0 comments