• Jonathan Shiek

Kanak-Kanak 10 Tahun Tempah ‘Money Bouquet’ RM 450 Untuk Neneknya!

Di zaman teknologi canggih ini, semuanya dipermudah dan mudah diakses oleh orang ramai. Oleh itu, pelbagai perkara boleh berlaku hanya dengan satu ‘tap’.

Sesuatu yang sangat lucu dan pelik berlaku apabila seorang kanak-kanak bertindak memesan sejambak bunga duit ‘money bouquet’ daripada seorang peniaga online yang bernama Mardhiyana Abidin.

Dalam laman Facebooknya, Mardhiyana berkongsi sesuatu yang agak lucu dan memberi pengajaran.


Yang paling mengejutkan adalah apabila…

“Setelah saya tiba di depan rumah, saya baru menyedari bahawa itu adalah cucu pelanggan (yang berada di darjah 4) yang memesan jambakan bunga. Kanak-kanak pada masa ini sangat pandai memesan barang dalam talian. Setelah saya menelefon ayah lelaki itu, sudah tentu dia terkejut setelah mendengar jumlah kosnya, ”lanjut pengguna FB itu.

Di akhir catatan Facebooknya, Mardhiyana juga berkongsi sebilangan nasihat berguna kepada ibu bapa di luar sana. Dia menulis, “Tolong awasi anak-anak anda, sekiranya mereka memesan barang-barang yang tidak masuk akal dengan telefon mereka.”

Dia melanjutkan, “Dan perhatikan pada diri sendiri: Lain kali jika pelanggan ragu-ragu untuk berkongsi perinciannya, tanya saja” Berapa umur anda? “😂”

0 views0 comments