• Jonathan Shiek

Ibarat Filem Bollywood, Bekas Isteri Kini Menjadi Ibu Tiri

Betul-betul macam dalam filem, seorang lelaki berusia 22 tahun mengalami mimpi ngeri sebaik mengetahui bekas isteri, kini bergelar ibunya.

Kes itu menarik perhatian selepas lelaki dari Budaun, Uttar Pradesh membuat laporan polis terhadap bapanya yang meninggalkan rumah dan tinggal di tempat lain dan lalu dia memfailkan laporan selepas bapanya berhenti memberinya wang dan tinggal secara berasingan di Sambhal.

Selepas laporan itu dibuat, dia baru mengetahui bekas isterinya sudah berkahwin dengan bapanya.

Portal India Times melaporkan, sebelum ini lelaki itu berkahwin dengan seorang gadis pada 2016, ketika kedua-duanya masih bawah umur, yang sedihnya selepas enam bulan, mereka berpisah.

Menurut portal itu lagi, lelaki itu cuba untuk berbaik semula dengan wanita berkenaan, tetapi dia berkeras untuk bercerai dengan alasan lelaki itu seorang kaki mabuk.

Bagai jatuh ditimpa tangga, dia tidak menyangka wanita itu berkahwin dengan bapanya menyebabkan status wanita itu kini adalah ibu baharunya.

Selepas mengetahui ayahnya mengahwini bekas isterinya, dia membuat laporan ke balai polis Bisauli dan kedua-dua pihak dipanggil untuk mengadakan pertemuan.

Gadis itu yang kini menjadi ibu tiri lelaki itu tidak mahu kembali kepada bekas suaminya dan mendakwa dia sangat gembira dengan bapa lelaki itu yang dia kahwini selepas berusia 18 tahun.

Pegawai polis mengatakan, pihaknya belum meneliti dokumen pernikahan mereka.

“Kami belum diberi dokumen pernikahan pertama ketika mereka berdua masih di bawah umur dan kes tidak dapat didaftarkan, kedua-dua pihak akan dimaklumkan perkembangan kes kelak,” katanya.

Bapa lelaki itu pekerja pembersihan berusia 48 tahun dan mempunyai anak berusia dua tahun dengan isteri baharunya itu.

Sumber: Harian Metro, Indian Times

0 views0 comments