• Jonathan Shiek

Helikopter Terhempas Di Subang, Dua Cedera Termasuk Juruterbang

Seorang juruterbang dan pembantunya cedera manakala tiga penumpang terselamat apabila helikopter yang dinaiki mereka terhempas di kawasan kargo Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang, semalam.

Juruterbang, pembantu cedera, tiga terselamat helicopter terhempas Helikopter jenis LEO ini terhempas di kawasan kargo Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (LTSAAS), Subang. Kejadian dipercayai berlaku sekitar pukul 9.25 pagi. *lagi gambar di lokasi kejadian swipe down👇 pic.twitter.com/lpqQhIn9OH — Jabatan Netizen Malaysia (@jnmalaysia) March 24, 2021

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor (JBPM), Norazam Khamis berkata sepasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Anggerik dikejarkan ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan pada jam 9.26 pagi.

“Sampai di lokasi didapati sebuah helikopter jenis Airbus H125 telah terhempas.

“Terdapat lima mangsa warga tempatan dan dilaporkan mengalami kecederaan, namun kesemua mereka berada dalam keadaan stabil,” katanya pada Rabu.

Mengulas lanjut, Norazam berkata pemeriksaan awal mendapati seorang lelaki mengalami patah kaki kanan dan cedera di kepala dan seorang lagi mengalami kecederaan ringan di kaki. Bagaimanapun, katanya, tiga lagi mangsa tidak mengalami kecederaan

0 views0 comments