• Jonathan Shiek

Godzilla Baharu Berpeha Tebal, Gara-gara Veteran Anime Studio Ghibli

Disebabkan penangguhan yang berkaitan dengan COVID-19, Godzilla akan kembali ke panggung wayang bulan depan untuk pertarngan hebat yang dinanti-nantikan dengan beberapa gorila besar dalam Godzilla vs Kong. Tetapi King of the Monsters ini sedang mengetuai dua projek baru musim bunga ini, dan yang kedua adalah siri TV anime Godzilla Singular Point (juga dikenali sebagai Godzilla S.P.).
Kini kita dapat melihat preview bagaimana rupa Godzilla S.P., dan apabila reka bentuknya telah terungkap, semua mata tertumpu pada pahanya.

Ya, nampaknya selain ketahanannya yang biasa terhadap peluru dan peluru berpandu, Godzilla ini juga kebal terhadap segala regimen memenatkan untuk senaman paha. Taring yang menyerupai gading gajah juga merupakan sentuhan dinamik, tetapi fizikal Godzilla inilah yang benar-benar membezakannya, terutama dengan pose ini yang membuatnya kelihatan seperti penyerang NFL!

Kredit diberikan kepada Eiji Yamamori, seorang artis anime veteran yang resumenya dipenuhi dengan kredit Studio Ghibli. Yamamori telah menjadi animator utama untuk setiap persembahan teater Ghibli sejak Pom Poko tahun 1994, dan dia juga merupakan animator utama untuk Mary dan The Witch’s Flower. Yamamori mencipta reka bentuk untuk SP Godzilla dengan tujuan untuk menghormati estetika filem Godzilla yang lama sementara juga menambah elemen baru dengan pakaian getah.

Godzilla S.P. dijadualkan untuk tayangan pada bulan April dengan streaming yang tersedia melalui Netflix.

0 views0 comments