• Jonathan Shiek

Elon Musk Ingin Menjual Rumah Miliknya Kerana Ingin Fokus Bina Bandar Di Marikh

Pernahkan korang terfikir dari akal fikiran untuk menetap dan hidup di planet lain selain bumi ? semestinya tidak betulkan ? tapi tahukah korang, Elon Musk yang pernah menjadi manusia terkaya di dunia pada sebelum ini umumkan di dalam Twitter beliau bahawa ingin membina sebuah bandar di Marikh ?. Agak tak masuk akal, tapi itulah kebarangkalian boleh terjadi di masa akan datang.

Elon Musk ini mempunyai cita-cita yang sangat besar terutama ingin ke planet Marikh. Elon berkata di ruangan Twitter beliau, “ ya, saya telah menjual semua rumah saya, kecuali sebuah kediaman di Bay Area yang pada masa kini saya hanya sewakan tempat untuk beberapa acara majlis,” tulis Elon Musk.

Decided to sell my last remaining house. Just needs to go to a large family who will live there. It’s a special place. — Elon Musk, the 2nd (@elonmusk) June 14, 2021

Kediaman beliau di Area Bay adalah merupakan kediaman terakhir beliau. Walaubagaimanapun, demi impiannya yang ingin dikecapi, Elon terpaksa menjual rumah terakhir beliau buat sesiapa yang berminat untuk membelinya.

Sumber artikel asal dari VOCKET

1 view0 comments