• Jonathan Shiek

Budak 9 Tahun Memilih Untuk Memeluk Islam Pada Usia Muda

Tahniah! buat adik Rudy yang kini memilih Islam sebagai agama rasminya. Sememangnya, jarang dilihat bagi kanak-kanak untuk meminati mahupun untuk mendalami sesebuah agama dalam usia yang masih muda. Kisah adik Rudy atau nama Islamnya, Muhammad Muzammil yang memeluk Islam pada usia 9 tahun?. 

Tapi apa yang membuatkan Rudy ingin memeluk Islam dalam usia muda?. Ini kerana Rudy mula jatuh cinta terhadap agama Islam ketika menjadi sukarelawan bersama ibunya, Claire Taylor dalam usah membantu kerja amal dengan memberikan sumbangan makanan kepada golongan gelandangan seperti memberikan makanan pada hari minggu di United Kingdom.


View this post on Instagram

A post shared by Muhammad Bilal (@qaribilal786)View this post on Instagram

A post shared by Muhammad Bilal (@qaribilal786)


Menurut dari Muhammad Bilal, iaitu yang mengislamkan Muhammad Muzammil berkata “ini merupakan mualaf termuda yang pernah dibimbing untuk mengucapkan Syahadah dan telah dipilih sendiri oleh Rudy sebagai nama Islamnya”.

Kita semua berharap adik Rudy atau Muhammad Muzammil akan sentiasa terus istiqamah dalam menjalani sebagai seorang umat Muslimin sekarang. Teruskan untuk mendalami ilmu Islam dan mencintai agama ini dengan sepenuh hati. 

Sumber artikel asal dari VOCKET

0 views0 comments