• Syaziyah Md Sharif

Boroi ke Beb? Ini 3 Cara Hilangkan Perut

Updated: Sep 21, 2021

Ramai yang dah cuba macam-macam cara untuk nak hilangkan perut yang buncit. Tapi ramai juga yang tak tahu macam mana sebenarnya cara yang betul untuk memastikan perut buncit tu hilang selamanya. Berikut adalah tips2 untuk menghilangkan lemak terutamanya di bahagian perut.

1. Pemakanan Ramai yang tidak tahu, bahawa apa yang anda makan adalah perkara yang paling penting yang perlu anda pentingkan jika anda ingin menghilangkan lemak di perut. Karbohidrat, protin dan sayuran atau buah-buahan perlu seimbang dalam setiap hidangan. Pemakanan adalah 80% dan hanya 20% adalah senaman, ini adalah fakta yang sangat penting.

2. Senaman Kardio Senaman cardio adalah sangat berkesan untuk anda yang ingin menghilangkan lemak di bahagian perut. Tetapi cardio jenis high intensity, contoh jika selalunya anda selalu membuat cardio dengan berlari selari sejam. Anda boleh menukarkan kepada senaman HIIT, yang akan bakar lebih lemak dalam masa panjang dan juga mengambil masa lebih cepat. Tonton dibawah untuk contoh senaman cardio HIIT:
Paling penting:

3. Konsisten

Ini adalah factor utama yang akan mengagalkan kita, korang wajib mempunyai azam yang kuat. Jangan sekejap cheat sekejap diet betul2. Ini akan mengganggu perjalanan korang untuk menghilangkan perut buncit.

Walaupun permakanan sangat penting untuk korang menurunkan berat badan tapi korang kena ingat untuk seimbangkan antara senaman dan permakanan.

#beratbadan #gemuk #perut #senaman

1 view0 comments