• Jonathan Shiek

Apple Lancar iMac Baharu Dengan Cip M1 Dalam Tujuh Warna

Apple hari ini memperkenalkan iMac serba baru yang menampilkan reka bentuk yang jauh lebih padat dan sangat nipis, yang diaktifkan oleh cip M1.

iMac baru ini menawarkan prestasi berkuasa, pada hanya 11.5 milimeter nipis, dengan profil sisi menarik dan cun!

Tersedia dalam pelbagai warna cerah untuk menyesuaikan dengan gaya peribadi pengguna dan mencerahkan ruang, iMac menampilkan paparan Retina 4.5K 24-inci dengan 11.3 juta piksel, kecerahan 500 nit, dan lebih dari satu bilion warna, memberikan pengalaman tontonan yang memukau.

iMac baru juga memaparkan kamera 1080p FaceTime HD, mikrofon berkualiti studio, dan sistem bunyi enam pembesar suara – ianya kamera dan audio terbaik yang pernah ada di Mac.

Juga, Touch ID datang ke iMac untuk pertama kalinya, menjadikannya lebih mudah daripada sebelumnya untuk masuk dengan selamat, membuat pembelian dengan Apple Pay, atau menukar profil pengguna dengan satu sentuhan jari. Menggabungkan kekuatan dan prestasi M1 dan macOS Big Sur, aplikasi dilancarkan dengan kelajuan yang luar biasa, tugas harian terasa sangat pantas dan lancar, dan beban kerja seperti mengedit video 4K dan bekerja dengan gambar besar lebih cepat daripada sebelumnya.
Dengan pelbagai warna – hijau, kuning, oren, merah jambu, ungu, biru, dan perak – reka bentuk iMac baru memperibadikan dan menaikkan ruang apa pun tidak seperti komputer lain. iMac menampilkan warna yang lebih lembut dan sempadan yang lebih tipis di bahagian depan untuk membolehkan pengguna memusatkan perhatian pada kandungannya, sementara bahagian belakang muncul dengan warna tepu tebal. Untuk melengkapkan reka bentuk yang dipermudahkan, iMac dilengkapi dengan penyambung kuasa baru yang dipasang secara magnetis dan kabel yang sesuai dengan warna sepanjang 2 meter.“M1 adalah lompatan besar untuk Mac, dan hari ini kami teruja untuk memperkenalkan iMac serba baru, Mac pertama yang dirancang di sekitar cip M1 terobosan,” kata Greg Joswiak, naib presiden kanan Apple Worldwide Marketing.
0 views0 comments