• Syaziyah Md Sharif

Anda Pasti Nak Cuba Minuman Terbaru Daripada Starbucks Ini!

Lagi best, minuman ini berasakan tumbuhan, sesuai bagi mereka yang inginkan kelainan!
Sejajar dengan matlamat untuk menjadi lebih mesra sumber, Starbucks Malaysia telah memperluas pilihan berasaskan tanaman dengan menu mesra alam yang baru.


Menu musim ini juga memperkenalkan whipped cream berasaskan tumbuhan buat pertama kali dan ini akan memberikan pilihan kepada pelanggan untuk memesan frappucino tanpa susu sepenuhnya.


Musim ini juga, Starbucks membawa kembali Oatmilk Cocoa Macchiato kegemaran ramai dengan campuran coklat dan susu oat yang lazat, dan juga Almondmilk Honey Latte serta Oatmilk Honey Latte yang baru, mempunyai rasa yang manis serta berlemak.Minuman Musim Luruh kegemaran dari Starbucks akan kembali bersama barangan cenderahati dan bijian kopi baru yang menarik. Dalam perayaan ulang tahun ke-50 jenama ini, Koleksi Merchandise Anniversary Starbucks "A Siren Tale" tahun ini menampilkan Siren yang indah, namun dikenali, ikonografi jenama, untuk menonjolkan kepelbagaian koleksi.


Susunan keseluruhan dirancang dengan keseimbangan tiga komponen: "Siren Profile", "Siren Tail" dan "Underwater Elements", menampilkan gabungan siluet klasik yang dipasangkan dengan penafsiran semula Siren. Rangkaian koleksi ini termasuk botol air, cawan dan pelbagai peralatan minum dan aksesori yang dihiasi dengan ciri-ciri laut.


Koleksi menampilkan barisan bijian kopi baru musim ini, yang merangkumi Starbucks Three Region Blend ™. Kopi panggang sederhana ini adalah campuran kopi dari Jawa Barat, Peru dan Rwanda - masing-masing dipilih melalui cara kopi ditanam, diusahakan dan diproses. Bergabung bersama kopi ini ialah Starbucks Autumn Blend, campuran kopi yang kaya dengan panggangan manis yang seimbang untuk meraikan musim ini.


Juga kembali lagi ialah Starbucks Anniversary Blend 2021, di mana minat Starbucks untuk kopi terus hidup dalam campuran aroma cedar asap dan nota tarragon, allspice dan truffle.


Starbucks Malaysia juga telah bekerjasama dengan Beyond Meat untuk menawarkan makanan berasaskan tumbuhan baru dalam menu. Memperkenalkan buat pertama kalinya di semua kedai di Malaysia adalah Beyond Meat Spiral Curry Puff, menu yang pastinya dekat dengan rakyat Malaysia.


Ia akan mula dijual pada 14 September ini, cepat-cepat cuba dan jangan lepaskan peluang kerana stoknya terhad!

0 views0 comments