• Jonathan Shiek

Akibat Kantoi Curang, Suami Bakar Isteri Hidup-Hidup

Seorang isteri di Deli Serdang, Sumatera Utara, Indonesia baru-baru ini menjadi mangsa keganasan rumah tangga oleh suaminya sendiri.

Tribun News melaporkan bahawa wanita berusia 20 tahun yang dikenali sebagai Ra, dibakar hidup-hidup oleh suaminya, manakala suaminya, Junanda yang setahun lebih tua darinya. Episod menakutkan itu berlaku setelah rahsia kotor suaminya ditemukan oleh isterinya.

Saluran berita Indonesia mendedahkan bahawa suaminya sangat marah setelah dia tertangkap membawa kekasihnya ke rumahnya. Pergaduhan kemudian berlaku di antara pasangan itu, yang menyebabkan Junanda marah dan membakar badan Ra. Wanita itu akhirnya terbakar lebih 70% pada badannya.


View this post on Instagram

A post shared by Tribun Bogor (@tribunbogor)


Laporan tersebut juga menyatakan bahawa Ra dan Junanda telah berkahwin selama 4 tahun.

Daripada meminta maaf atas ketidak setiaannya, suami memarahi isterinya kerana cemburu dan pergaduhan itu kemudian berubah secara dramatik. Didorong oleh kemarahan, Junanda mengambil tangki petrol dan menuangkannya pada isterinya.

Penduduk tempatan mendakwa pergaduhan antara suami dan isteri itu berlaku pada sekitar pukul 2 pagi waktu Malaysia. Mereka kemudian bergegas ke rumah Ra setelah mereka mendengar Ra menjerit meminta tolong. Melihat tubuh Ra dilitupi api, mereka segera menolong wanita muda itu dengan memadamkan api.

Semasa kejadian, pelakunya cuba melarikan diri ketika isterinya menjerit meminta tolong. Dia ditangkap tidak lama selepas itu. Kedua kakinya telah ditembak oleh polis ketika dia cuba melarikan diri dan cuba mencederakan seorang anggota polis.

Kes masih dalam siasatan.

Sumber: Tribun News

0 views0 comments